Amsterdam heeft eigen Apple Store

Zaterdagochtend 3 maart 2012, klokslag 10.00 uur, ging de Apple Store in Amsterdam officieel open. De winkel in het Hirschgebouw aan het Leidseplein is de eerste Apple Store in de Benelux. Eye catcher middenin de winkel is de glazen wenteltrap. De nieuwe winkel biedt klanten meer plekken om hun Apple-producten uit te proberen dan in welke andere winkel in Europa dan ook, aldus het bedrijf.

 

Wereldwijd is het Amsterdamse filiaal de 362e Apple Store. Voordat de deuren opengingen, stond er al een lange rij Apple fans voor de deur. Een paar uur voor de opening groeide de rij gestaag. Omliggende winkels speelden hier handig op in: zo deelde Starbucks koffie uit aan wachtende klanten. ABN AMRO deelde appels uit Gisteravond stond de eerste bezoeker al te wachten. De winkel heeft een aantal records van Apple verbroken: de 20 meter lange Genius Bar is de grootste ter wereld en de Amsterdamse winkel heeft de meeste verkooppunten. Er komen 300 mensen te werken: de meesten uit de regio Amsterdam. Het personeel spreekt samen 14 talen. Het is de eerste winkel in Europa waar klanten met een speciale app op hun iPhone producten zelf kunnen afrekenen.

Lees ook:Eerste Apple Store in Amsterdam
Lees ook:Opening eerste Nederlandse Apple Store
Lees ook:Opening El HEMA in de Beurs van Berlage
Lees ook:Popspeciaalzaak Boudisque gaat dicht
Lees ook:Concept Store ‘GEKAAPT’ blijvend voor anker aan de Kinkerstraat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>