Concept Store ‘GEKAAPT’ blijvend voor anker aan de Kinkerstraat

@Erik Feenstra

Gekaapt was lange tijd een rondreizende winkel met meer dan 20 jonge Amsterdamse interieur- en modemerken gericht op duurzaamheid. Met ingang van juli 2017 gaat Gekaapt blijvend voor anker aan de Kinkerstraat 320. Gekaapt is eind 2013 opgericht door Rick Ruijter van Brût Amsterdam, en Aanyoug Yeh en Jan Swinkels van Doing Goods en Wonderwall Studios. Het trio leerde elkaar destijds kennen in pop-up-store Jan Eef in De Baarsjes en besloten samen met een groot aantal andere jonge ondernemers door te varen als Gekaapt. De eerste stop was toen al de Kinkerstraat (bron: persbericht).

Gekaapt bestaat inmiddels vier jaar. Na acht verschillende pop-up locaties door Amsterdam is het ook voor Ruijter, Yeh en Swinkels tijd zich volledig op hun eigen succesvolle merken te richten. Het roer van Gekaapt wordt overgenomen door Natali Salvaggio die al ruim 2 jaar meevaart met Gekaapt met haar eigen on- en offline interieur shop Hunting the Pretty. In de afgelopen tijd is Gekaapt als collectief gegroeid en een springplank gebleken voor veel van de individuele ondernemers die zich aan de concept store verbonden hebben. Meerdere merken hebben inmiddels nationaal en internationaal succes of hebben een eigen winkel geopend.

Ook onder Salvaggio blijft Gekaapt doen waar het goed in is. Het brengt een unieke inspirerende mix van veelal duurzame producten op het gebied van fashion, interieur, food en lichaamsverzorging. Je komt in contact met de mensen achter het merk en product en vindt juist dat originele cadeau dat je niet snel ergens anders vindt. Daarnaast introduceert Salvaggio in de nieuwe vaste winkel van Gekaapt een zogeheten Vegan Lane, een collectie van merken en producten die volledig passen binnen de veganistische levensstijl, dus diervriendelijk en proefdiervrij. Door de vaste locatie zal de nieuwe Gekaapt een meer volwassen winkel zijn, toch blijven de Kapers een stelletje “piraten”. Het credo blijft: Work like a captain, play like a pirate.

GEKAAPT

Openingstijden sinds 15 juli:

Maandag: 12.00 – 18.00 uur

Dinsdag, woensdag: 11.00 – 18.00 uur

Donderdag: 11.00 – 20.00 uur

Vrijdag, zaterdag: 11.00 – 18.00 uur

Zondag: 12.00 – 17.00 uur

 

Feestelijke opening:

Zaterdag 23 september 2017

 

Lees ook:De Filmhallen: nieuwste bioscoop van Amsterdam
Lees ook:Grootste H&M komt op de Dam in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam heeft eigen Apple Store
Lees ook:Eerste Apple Store in Amsterdam
Lees ook:In Assen opent ‘eerste kerkelijke pop-up winkel van Nederland’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>