Kerstmarkt in Dordrecht

Dit weekend is het volop kerstsfeer in het historische hart van Dordrecht. Wat een aantal jaren geleden in het klein begon, groeide uit tot de grootste openlucht kerstmarkt van Nederland (editie 2012: klik hier). De complete binnenstad van Dordrecht is omgetoverd tot kerststad. De middeleeuwse Grote Kerk met zijn tuin in wintersferen, de historische Groenmarkt en de Voorstraat met in totaal 250 kerstkramen en daartussenin drie podia met tal van (kerst)optredens. Een ijsbaan op het Scheefersplein, kerstbomen, sprookjesachtige verlichting, sing-a-longs op het Raadhuisplein op zaterdagavond en warme lekkernijen maken het dagje Dordrecht compleet. De kerstmarkt is zaterdag open van 10.00 tot 21.00 en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 

De winkels in het centrum zijn ook op zondag open en zaterdagavond is het koopavond. Zondag vindt voor het eerst de Hulp-elfen parade plaats voor kinderen van groep 4 tot en met 6, die om 14.00 uur begint bij de Grote Kerk. Met straattheater en muziek; elke hulp-elf krijgt een muts, kraag en wenskaartentas. De leukst verklede hulp-elf krijgt een prijs.

Lees ook:Kerstmarkt Dordrecht 2011
Lees ook:Kerstmarkt Dordrecht 2010
Lees ook:Kerstmarkt Dordrecht
Lees ook:Kerstmarkt Dordrecht: eerste dag door storm afgelast
Lees ook:Kerstmarkt Dordrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>