Massaal tuinvogeltjes tellen

Dit weekend zijn vogelliefhebbers  massaal aan het vogeltjes tellen. Vogelbescherming Nederland organiseert voor de 8e keer de Nationale Tuinvogeltelling (editie 2013: klik hier). Deelnemers noteren een half uur lang alle vogels die ze in hun tuin of op hun balkon zien. Alle tellingen samen leiden tot de Tuinvogel Top-10 van 2011. Iedereen in Nederland kan eraan meedoen en zo meehelpen gegevens te verzamelen voor onderzoek naar vogels. Op ieder moment van de dag, een half uur lang, vanaf een plek waar ze goed te zien zijn. De resultaten kunnen worden ingevuld op de website van Vogelbescherming.

 

Daar staat ook beschreven hoe precies geteld moet worden. Zondagavond 23 januari maakt de Vogelbescherming uit de binnengekomen gegevens de Tuinvogel Top-10 van 2011 bekend. Vogels gelden als een graadmeter voor de kwaliteit van de leefomgeving. Gaat het goed met de vogels in een stad, dan gaat het goed met het groen in de omgeving. Vorig jaar telden bijna 37.000 mensen meer dan een miljoen vogeltjes: een absoluut record. De top-3 bestond toen uit de huismus, de merel en de koolmees.

Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2012
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2011
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2015
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2010
Lees ook:Tuinvogeltelling 2017 – zaterdag 28 en zondag 29 januari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>