Nationale Tuinvogeltelling 2012

Zaterdag 21 en zondag 22 januari 2012 organiseert Vogelbescherming Nederland voor de negende keer de Nationale Tuinvogeltelling (2013: klik hier). Deelnemers noteren een half uur lang alle vogels die ze in hun tuin of op hun balkon zien. Alle tellingen leiden bij elkaar opgeteld tot de Tuinvogel Top-10 van 2012. Iedereen in Nederland kan eraan meedoen en zo meehelpen gegevens te verzamelen voor vogelonderzoek. Op ieder moment van de dag, een half uur lang, vanaf een plek waar vogeltjes goed te zien zijn. De resultaten worden ingevuld op een scorelijst die van de website is te downloaden.

 

Vogels gelden als een graadmeter voor de kwaliteit van de leefomgeving. Gaat het goed met de vogels in een stad, dan gaat het goed met het groen in de omgeving. Vorig jaar telden bijna 37.000 mensen meer dan een miljoen vogeltjes: een absoluut record. De top-3 bestond toen uit de huismus, de merel en de koolmees. Vogelbescherming Nederland werkt nauw samen met SOVON Vogelonderzoek Nederland, die meedacht over de opzet en de gegevens voor haar rekening nam. Op de website staat beschreven hoe precies geteld moet worden. Zondagavond 22 januari maakt de Vogelbescherming de Tuinvogel Top-10 van 2012 bekend.

Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2011
Lees ook:Massaal tuinvogeltjes tellen
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2015
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2010
Lees ook:Zaterdag 16 en zondag 17 januari: Nationale Tuinvogeltelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>