Tuinvogeltelling 2017 – zaterdag 28 en zondag 29 januari

Zaterdag 28 en zondag 29 januari is het weer tuinvogeltjes tellen geblazen. Dan organiseert de Vogelbescherming voor de 14e keer de Nationale Tuinvogeltelling. Vorig jaar telden zo’n 50.000 deelnemers meer dan 750.000 vogels in hun tuinen. Het is het grootste ‘citizen science’ evenement van Nederland: iedereen kan eraan meedoen en zo meehelpen gegevens te verzamelen voor vogelonderzoek.

Vogels gelden als een graadmeter voor de kwaliteit van de leefomgeving. Gaat het goed met de vogels in een stad, dan gaat het goed met het groen in de omgeving. Iedereen kan zich kosteloos aanmelden en een half uur lang alle vogels in hun tuin of op hun balkon tellen. Op ieder moment van de dag, een half uur lang, vanaf een plek waar de vogeltjes goed te zien zijn. Alle tellingen samen leiden tot de nieuwe Tuinvogel Top-10 die zondagavond wordt bekendgemaakt. De huismus eindigde tot nu toe altijd op nummer 1, in de regel gevolgd door de koolmees en de merel.

Lees ook:Zaterdag 16 en zondag 17 januari: Nationale Tuinvogeltelling
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2013
Lees ook:Massaal tuinvogeltjes tellen
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2014
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>