Kerstvakantie voorbij: het is uitverkoop

UitverkoopDe kerstboom staat aan de stoeprand of is in een vreugdevuur samen met andere afgedankte kerstbomen verdwenen. De kerstspullen staan weer op zolder. Het geld is op: de dertiende maand is erdoor gejast. De buikjes zijn vol: de sportscholen puilen uit. Maar goede voornemens zijn misschien alweer een beetje vergeten. Menigeen roept dat hij ‘blij is dat de feestdagen voorbij zijn’. De kerstvakantie is voorbij. Maar wat nu? Er is één schrale troost: het is uitverkoop!  

Uitverkoop 2De winter is eigenlijk nog maar net begonnen: die duurt nog wel even. Alleen moeten we die proberen door te komen zonder gezellige lichtjes, veel teveel lekkere hapjes, vrije dagen en tranentrekkers op tv. Vanaf morgen is het uit met de pret en staan we weer nuchter met beide voeten op de koude januarigrond. De scholen beginnen morgen weer. Iedereen moet na een dikke week vrij weer aan het werk. Morgen zullen de verkeersberichten op de radio weer gigafiles melden.

Uitverkoop 3Er is één schrale troost: het is uitverkoop! Tot 1984 was dat tweemaal per jaar in Nederland: begin juli en begin januari. Sinds die wettelijke regel in 1984 werd afgeschaft, lijkt het het hele jaar wel uitverkoop. Toch is de traditie om  tweemaal per jaar overgebleven restanten afgeprijsd aan te bieden niet verloren gegaan. In veel winkels en warenhuizen is het op dit moment uitverkoop. Voor wie ervan houdt, is het een genot. En misschien ook wel heel eventjes wegvluchten voor de grauwe grijze januarimaand.

Lees ook:Uitverkoop januari – sla je slag ná de feestdagen
Lees ook:Uitverkoop vanaf tweede kerstdag
Lees ook:Veel sneeuw in noorden en oosten
Lees ook:Dipje op Blue Monday? Het wordt vanzelf wel weer dinsdag!
Lees ook:Laatste dag kerstvakantie – wat is er te doen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>