Veel sneeuw in noorden en oosten

In het noorden en oosten van Nederland kan veel sneeuw vallen: de sneeuw wordt verwacht ten noordoosten van de lijn Harlingen, Emmeloord en Apeldoorn (februari 2012: klik hier). Diep in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 januari 2010  gaat het sneeuwen en morgen overdag houdt het aan. Het KNMI verwacht dat het op sommige plekken in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland een nieuw sneeuwdek van zo’n tien centimeter kan opleveren en adviseert mensen de weer –en verkeersberichten in de gaten te houden voor ze de weg opgaan.

Vannacht neemt de bewolking toe en kunnen in de kustprovincies ook een paar (natte) sneeuwbuien voorkomen. De nacht begint op veel plaatsen met matige vorst, -3 tot -6 graden, maar loopt geleidelijk iets op. De ANWB en de NS melden geen waarschuwingen.

Lees ook:Zondag code geel: kans op sneeuw
Lees ook:Wordt derde kerstdag toch nog een witte kerst?
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Sneeuw verlamt Nederland
Lees ook:Dooi zet door – treinverkeer op orde

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Veel sneeuw in noorden en oosten

 1. Wiebren

  … en kunnen er in de lustprovincies ook een …

  Waar zijn deze “lustprovincies”?
  Dus wel de lusten,maar niet de ………

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   Excuses, tikfoutje: inmiddels verbeterd.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>