Velsertunnel negen maanden dicht voor groot onderhoud

IMG_20160522_142902De Velsertunnel onder het Noordzeekanaal bij Velsen/IJmuiden is met 60 jaar de oudste snelwegtunnel van ons land. De tunnel in de A22 gaat negen maanden helemaal dicht. Dagelijks rijden 65.000 voertuigen door de tunnel, die na al die jaren toe is aan een stevige opknapbeurt. De doorrijhoogte wordt verhoogd, het asfalt wordt vernieuwd, er komt een nieuw ventilatiesysteem en de vluchtwegen worden aangepast. Het verkeer in de regio IJmond zal hinder ondervinden, maar Rijkswaterstaat heeft met andere partijen maatregelen genomen om het gebied bereikbaar te houden.

In beide richtingen is een extra tijdelijke rijstrook aangelegd, extra keerlussen en de calamiteitenbogen gaan open. Lokaal en regionaal verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel, lange afstandsverkeer via de Coentunnel. Daarnaast wordt iedereen aangemoedigd niet in spits te rijden, of op ander manier, bijvoorbeeld op de fiets. Er vaart een extra pont en bedrijventerrein zijn beter bereikbaar met shuttlebus vanaf station Beverwijk, er zijn apps voor reizigers en de transportsector en er komen regelmatig radiospotjes, advertenties en berichten op sociale media.

Lees ook:Tweede Coentunnel krijgt het groene licht
Lees ook:Dubbele Coentunnel geopend
Lees ook:Westerscheldetunnel vier dagen tolvrij
Lees ook:Minister Schultz opent A2-tunnel onder Maastricht
Lees ook:Amsterdam door files slecht bereikbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>