Luchtalarm en woningen ontruimd wegens groot gaslek in Utrecht

In Utrecht heeft het luchtalarm vandaag bewoners gewaarschuwd voor een gaslek. Honderd woningen en een kinderdagverblijf zijn ontruimd. Het is niet bekend hoeveel mensen hun woningen moesten verlaten. De brandweer ging langs de deuren om de huizen te ontruimen. Het gaslek zit aan de Amsterdamsestraatweg, een belangrijke verkeersader in Utrecht, ter hoogte van de De Lessepstraat.

In de buurt hangt een sterke gaslucht. Een groot gebied rondom het gaslek is afgezet door de hulpdiensten. Omwonenden hebben het advies gekregen ramen en deuren gesloten te houden. RTV Utrecht meldde dat de brandweer grote moeite heeft om het lek te dichten en dat het nog uren kan duren voor de klus geklaard is. Volgens netbeheerder Stedin is het lek ontstaan na werkzaamheden door een ander bedrijf. Volgens de politie is niemand gewond geraakt.

Lees ook:Verwoestende brand in Egmond
Lees ook:Blikseminslag richt ravage aan in recreatiepark
Lees ook:Zeer grote brand in natuurgebied Chaamse bossen
Lees ook:Amsterdam-Noord: zeer grote brand in bedrijfspand
Lees ook:Centrum Utrecht door grote brand opgeschrikt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Luchtalarm en woningen ontruimd wegens groot gaslek in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>