Amsterdam-Noord: zeer grote brand in bedrijfspand

In Amsterdam-Noord woedt een zeer grote brand in een bedrijfspand: een inktverwerkingsbedrijf aan de Schaafstraat. In bijna de hele stad was een grote zwarte rookpluim te zien. De brand ontstond even na 07.00 uur, vermoedelijk door een gasexplosie. Er waren een flink aantal knallen te horen, vermoedelijk van ontploffende gasflessen. Er zijn geen gewonden.

De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Even bestond de angst dat het vuur zou overslaan op een naastgelegen garagebedrijf en een leverancier van schoonmaakproducten. De brandweer kan nog niet zeggen of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Omwonenden is geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden.

Lees ook:Grote brand centrum Alkmaar
Lees ook:Zeer grote brand Westelijk Havengebied Amsterdam
Lees ook:Brand in grottenstelsel Cannerberg bij Maastricht aangestoken
Lees ook:Grote brand in laboratorium Rotterdam
Lees ook:Grote brand in Alpen aan de Rijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>