Oldtimer rijdt in op publiek bij rally Deventer

Tijdens een oldtimerrally in Deventer is een auto op het publiek ingereden. Daarbij vielen vier gewonden, waarvan twee er ernstig aan toe zijn. Erratum: de auto is niet op het publiek ingereden, zoals de kop van dit artikel titel suggereert,  maar heeft een aantal medewerkers geraakt die op de baan stonden. De auto is niet door de afzetting van betonblokken gereden.

 

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Volgens een woordvoerder van de gemeente Deventer raakte de bestuurder van de Tomaso Pantera de macht over het stuur kwijt. Zestig klassieke auto’s deden mee aan de eerste editie van de Brouwers Boulevard Race door de historische binnenstad en langs de IJssel. Onderdeel van het evenement was een sprint van 270 meter over de IJsselkade. Het ongeluk gebeurde tijdens een proefrit, op de finishlijn van de sprint.  Direct na het ongeluk werd de race stilgelegd.

Lees ook:Auto rijdt in op voetgangers bij veerdienst Lauwersoog
Lees ook:Monstertruck rijdt in op publiek: drie doden
Lees ook:Twee doden bij oldtimerrally Olst
Lees ook:Auto botst op praalwagen tijdens carnavalsoptocht Ter Apel
Lees ook:Opnieuw auto’s beschoten bij Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>