Kom in de Kas 2011

Zaterdag 2 en zondag 3 april 2011 zetten tuinders in 24 regio’s in Nederland zo’n 200 kassen open, tijdens de 34e editie van Kom in de Kas, het publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Kwekers openen hun deuren voor het publiek. Tuinbouw is één van de hoofdinkomsten van  Nederland. Ons land loopt voorop bij het telen van groenten, bloemen en planten.

 

Bij kassen denken we al gauw aan eindeloze rijen energieverslindende en waterslurpende glazen gebouwen (het Westland, de groententuin van Europa, heet ook wel de Glazen Stad), maar de glastuinbouw wordt steeds duurzamer: fossiele brandstoffen maken plaats voor zonne-energie, aardwarmte en biobrandstoffen. De sector staat bekend als één van de meest innovatieve ter wereld en is op weg mondiaal marktleider te worden in energiebesparing, duurzame energie en kasklimaatbeheersing. BVan Walking Plant Systrems tot oogstrobotten, het kweken van paarse asperges en gele tomaten: het is allemaal te zien tijdens Kom in de kas. Locaties en openingstijden: zie website.

Lees ook:‘Kom in de Kas’ IJsselmuiden – welkom in de IJsseldelta
Lees ook:Serious Request – prinses Margriet sluit Glazen Huis
Lees ook:Koning bezoekt Texel en opent zeewiercentrum
Lees ook:Aan boord van een platform op zee in nieuwe expo Maritiem Museum Rotterdam
Lees ook:Serious request 2014 – Glazen Huis in Haarlem, zonder Giel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>