Alweer brand in Rabotoren Utrecht

Vrijdagmiddag woedde opnieuw een grote brand in één van de twee torens van de Rabobank aan de Croeselaan in Utrecht. Volgens de brandweer, die het pand ontruimde, ging het om een grote brand op de tweede verdieping. Daarbij kwam veel rook vrij die zich door het gebouw erspreidde. De brandweer heeft de brand ‘opgeschaald naar een grote brand’. Inmiddels is de brand onder controle; er was geen onveilige situatie voor de mensen in het pand. Het is de vierde keer in ruim een half jaar tijd dat er brand uitbreekt in het hoofdgebouw van de Rabobank.

 

In juni vorig jaar brak brand uit op de 25e verdieping van een van beide torens, toen ze ngo in aanbouw waren. Er vond toen een ontploffing plaats. In oktober waren er op één dag twee branden: op de 9e en de 21e verdieping. Eerder woedde brand in het gebouw: ‘Dat kan bijna geen toeval meer zijn’, suggereerde de verslaggever van het NOS journaal. ‘Dat zullen ze verder gaan onderzoeken’, antwoordde de woordvoerder van de veiligheidregio Utrecht.

Lees ook:Veel schade na brand in Rabobanktoren Utrecht
Lees ook:Dikke rookwolk door brand in Wormerveer
Lees ook:Gemeentehuis Waalre afgebrand
Lees ook:Zeer gote brand pal naast Madame Tussauds Amsterdam
Lees ook:Amsterdam-Noord: zeer grote brand in bedrijfspand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>