Oliebollentest 2010

Sinds 1993 organiseert het dagblad AD de jaarlijkse oliebollentest. Steekproefsgewijs worden in het hele land oliebollen getest (2013: klik hier). Mét krenten; vreemd eigenlijk: op de kermis worden ze ‘krentenbollen’ genoemd en zijn oliebollen meelproppen zonder iets erin. Dit jaar zal er een nieuwe winnaar uit de bus komen. Stond de gebakkraam van Richard Visser de afgelopen zeven jaar op plaats één, ditmaal haalt hij niet eens de top-10.

Hij beleefde een rampjaar: een overval, verhuizingstress, zijn vader stierf en vandalen probeerden zijn kraam in de brand te steken. De politie kon erger voorkomen, maar door alle stress kon de oliebollenkoning zijn bollen niet op niveau krijgen. ‘De bloem is niet  goed, zo kan ik niet werken’, reageerde hij zelf. Volgend jaar is hij van plan om in topvorm terug te komen. De uitslag van de test wordt morgen, 28 december, bekend gemaakt.

Lees ook:Oliebollentest 2011
Lees ook:Ontploffing plezierboot in Gouda: man uit Hengelo komt om
Lees ook:AD Oliebollentest 2012
Lees ook:AD Oliebollentest 2010
Lees ook:AD Oliebollentest 2016: ‘er wordt steeds beter gebakken’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oliebollentest 2010

  1. m v dipten

    De gebakkraam Denies kan dan wel 5 staan,de oliebollen bij de test kosten dan
    10 voor8euro maar op 31 dec dan kosten ze 1euro per stuk rara denies.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>