Koningin bij 125-jarig VVV in Valkenburg

Het VVV viert dit jaar haar 125-jarig bestaan: de eerste Vereniging voor vreemdelingen Verkeer werd op 22 februari 1885 opgericht in het Limburgse Valkenburg a/d Geul. Daar zal de verjaardag groots worden gevierd: de Koningin is aanwezig bij de officiële opening van het jubileumjaar en de onthulling van het jubileumsymbool op de kasteelruïne van Valkenburg. Daarna treedt André Rieu met zijn orkest op in de Gemeentegrot.

 

Het evenement is alleen voor genodigden, maar buiten staat een groot videoscherm opgesteld. De lokale LTV doet vanaf 14.30 uur live verslag van het evenement; de NOS doet tussen 19.00 en 20.00 uur op Nederland 2 verslag, met Joost Karhof als presentator. Naast verslag van het gebeuren zijn historische filmpjes te zien van recreatie in Nederland, het imago van ons land en de populairste hotspots voor toeristen en onszelf door de jaren heen. Rond het midden van de 19e eeuw ontwikkelt zich in Valkenburg een nieuwe bron an inkomsten: het toerisme. De aanleg van de spoorlijn Valkenburg-Aken in 1853 is een voorname stap op weg naar ontsluiting van het tot dan toe moeilijk bereikbare stadje aan de Geul. Het stationsgebouw uit dat jaar is het oudste nog in gebruik zijnde in ons land. Het stadje met haar sinds de Romeinse tijd uitgegraven onderaardse mergelgroeven groeide uit tot de belangrijkste toeristentrekpleister in de regio en sinds Thermae 2000 er neerstreek ook als kuuroord.

Lees ook:Kerststad Valkenburg: een van Europa’s oudste en beroemdste kerstmarkten
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2014
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2012
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2013
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2010

1 Reacties // Reageer

One thought on “Koningin bij 125-jarig VVV in Valkenburg

  1. stefan

    Geachte heer van Aarle,

    Hartelijk dank voor uw mail,
    Het is fijn te horen dat u een gezellig verblijf hebt gehad in Valkenburg.

    ik wil graag inhoudelijk, als teamleider Toezicht & Handhaving, reageren op uw opmerkingen ten aanzien van de controles die u heeft gezien.

    Valkenburg aan de Geul is een gemeente die (inclusief zijn kernen) net geen 17.000 inwoners heeft. Daartegenover ontvangt Valkenburg op jaarbasis zeker 1.200.000 gasten die overnachten en een veelvoud daarvan als gasten die een dagje ons pittoreske stadje bezoeken.

    De binnenstad van Valkenburg is ingericht als voetgangerszone om de veiligheid van al onze gasten en bewoners te garanderen. Vandaar dat motoren zich daar dan ook niet mogen bevinden. Valkenburg biedt de motorrijders de service van een bewaakte motorenparkeerplaats om daar hun voertuigen veilig te stallen. De trottoirs en voetgangersgebieden zijn bij ons uitsluitend gereserveerd voor onze gasten die te voet onze stad willen ervaren.
    De handhaving daarvan is in onze ogen belangrijk zodat voetgangers een ongehinderde doorgang en weinig geluidsoverlast hebben. Verder is de bestuurder van de motor verzekerd van het feit dat hij zijn motor aan het eind van zijn bezoek ook weer terug vindt. Hiermee minimaliseren wij tevens het aantal motorendiefstallen in deze regio.

    Om de bediening van onze gasten zo optimaal mogelijk te laten verlopen zijn er ook in Valkenburg spelregels gesteld aan de ondernemers in de vorm van de algemene plaatselijke verordening en terrasvergunningen. Al onze hardwerkende ondernemers verdienen een gelijke kans op omzet en de meeste van onze ondernemers houden zich netjes aan de afgesproken regels. Het plaatsen van bloembakken en/of borden behoren bij deze spelregels en om iedereen een gelijke kans op ondernemen te garanderen wordt hier door ons op gecontroleerd. Wij krijgen regelmatig verzoeken tot controle hierop van de ondernemers zelf.

    Ik hoop hiermee uw vragen naar behoren te hebben beantwoord.

    Met vriendelijke groet,

    Ruud Roodenburg
    Teamleider buitendienst Toezicht & Handhaving
    Geneindestraat 4
    6301 HC Valkenburg aan de Geul
    Postbus:998
    6300 AZ Valkenburg aan de Geul
    E-mail: [email protected]
    Tel: 043 – 60 99 333
    Fax: 043 – 60 99 376

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>