Kerststad Valkenburg 2013

Sinds 15 november is Het Zuid-Limburgse stadje Valkenburg omgetoverd in Kerststad Valkenburg: één van de oudste en beroemdste kerstmarkten van Europa (2014: klik hier). Kerstmis en Valkenburg aan de Geul zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Tot en met kerstmis is het stadje gehuld in romantische sferen, met sfeervolle lichtjes, kerstbomen, engelenhaar en met een beetje geluk echte sneeuw. Het stadje dankt haar reputatie als kerststad aan de twee ondergrondse kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot.

De Gemeentegrot is tot en met 23 december voor de 28e keer het domein van de oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa, open door de week van 12.00 tot 21.00 uur, in het weekend van 10.00 tot 21.00 uur 9zondag 22/12 tot 18.00 uur). de Fluweelengrot is naast kerstmarkt (tot en met 23 december) ingericht als het Huis van de Kerstman. Elke middag maakt hij er zijn opwachting. Openingstijden zijn zondag tot en met donderdag van 10.00 tot 19.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur en maandag tot 18.00 uur. In de eeuwenoude Wilhelminagrot staat de grootste Europese zandsculpturen kerststal: ‘Magisch Zand’. Ook bovengronds is van alles te beleven, zoals de Christmas Parade door het centrum (iedere woensdag vanaf 19.00 uur en zaterdag vanaf 19.30 uur), de culinaire wandeling Route d’Amuse langs de beste restaurants, winterritten met de stoomtrein  en op 20 en 22 december de kerstvoorstelling ‘Omweg naar Bethlehem’  in het Openluchttheater.

Lees ook:Kerststad Valkenburg 2012
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2014
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2011
Lees ook:Kerststad Valkenburg: een van Europa’s oudste en beroemdste kerstmarkten
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>