Kerststad Valkenburg: een van Europa’s oudste en beroemdste kerstmarkten

Vrijdag 17 november ging in Het Zuid-Limburgse stadje Valkenburg de jaarlijkse Kerststad Valkenburg van start: één van de oudste en beroemdste kerstmarkten van Europa. Kerstmis en Valkenburg aan de Geul zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Tot en met kerstmis is het stadje gehuld in romantische sferen, met sfeervolle lichtjes, kerstbomen, engelenhaar en met een beetje geluk echte sneeuw. Het stadje dankt haar reputatie als kerststad aan de twee ondergrondse kerstmarkten.

Tot en met 23 december is de Gemeentegrot voor de 32e keer het domein van de oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa. de Fluweelengrot voor de 20e editie van de kerstmarkt en de verblijfplaats van de Kerstman. Ook bovengronds is van alles te beleven, zoals Santa’s Village, Winters Sprookjesbos, de ambachtelijke kerstmarkt, de Christmas Parade die iedere woensdag- en zaterdagavond door het centrum trekt en de 10e editie van de culinaire wandeling Route d’Amuse langs de beste restaurants. Betrekkelijk nieuw is Kerst in MergelRijk, met unieke mergelbeelden en een miniatuurwereld.

Lees ook:Kerststad Valkenburg 2014
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2012
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2011
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2013
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>