Mooi paasweer pleister op de wonde

Door de recessie zouden veel minder buitenlandse gasten naar Nederland komen, was de voorspelling. Het mooie paasweer was een pleister op de wonde en maakte veel goed (2017: klik hier). Sinds 25 jaar hebben we niet zulke warme paasdagen beleefd. Normaal is het in deze tijd rond de 11 graden, maar met Pasen liepen de temperatuur op tot zo’n 20 graden. Vorig jaar lag er zelfs sneeuw, maar toen viel Pasen extreem vroeg. In het jaar 325 bepaalden de kerkvorsten dat het paasfeest valt na de eerste volle maan in de lente. Daardoor kan het tussen 22 maart tot 25 april vallen. Het fraaie weer lokte veel mensen het huis uit: velen trokken eropuit. Niet zoals gewoonlijk naar de meubelboulevards, maar naar buiten.

 

Attractieparken en dierentuinen deden het goed. De Keukenhof ontving bijna 100.000 bezoekers. Madurodam verwerkte tweemaal zoveel bezoekers, net als Walibi in Biddinghuizen. In Ouwehands Dierenpark in Rhenen kwam één vijfde meer bezoekers dan anders, vooral Nederlanders, die nieuwsgierig waren hoe het pasgeboren ijsbeertje Walker het doet na de dood van zijn broertje afgelopen maart. Met ruim tien procent meer passagiers deden de Amsterdamse rondvaartboten ook goede zaken. Aan de kust was het koeler, maar de strandpaviljoenhouders zeggen tevreden te zijn. Meubelboulevards moesten het met een paar duidend mensen minder doen, al zegt Villa Arena in Amsterdam ‘ondanks’ het mooie weer tevreden te zijn. Het recreatieverkeer zorgde voor een aantal files, mede veroorzaakt door wat ongelukken.

Lees ook:Koudste Pasen sinds 1964, kouder dan afgelopen Kerst
Lees ook:Warmste 16e oktober ooit gemeten in Nederland
Lees ook:Bijna miljoen bezoekers uit buitenland tijdens paasweekend
Lees ook:Topdagen attractieparken door mooie meiweer
Lees ook:Warmste Pasen ooit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>