Warmste 16e oktober ooit gemeten in Nederland

Deze 16e oktober is de warmste ooit gemeten in De Bilt sinds het begin van temperatuurmetingen in 1901: om 12.40 uur was het er 21,5 graden Celsius. Het vorige record stamt uit 1949L toen werd het in De Bilt op 26 oktober 21,2 graden.

Waarschijnlijk worden overal in het land vandaag warmterecords gebroken. Op de stranden is het goed toeven, al is het zeewater al wel erg koud. Het mooie weer hebben we te danken aan orkaan Ophelia, die op dit moment huishoudt in Ierland. Het fraaie zomerweer is van korte duur: dinsdag wordt het al wat koeler met minder zon.

Lees ook:Warmste achttiende oktober ooit
Lees ook:Zon maandag en dinsdag gevaarlijk sterk
Lees ook:Maandag eerste zomerse dag
Lees ook:Nederland beleeft warmste 8 maart ooit
Lees ook:KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer: code geel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>