Restaurant dumpt Michelin-ster

Restaurant In De’n Dillegaard in het Limburgse Nuth heeft zijn Michelinster ingeleverd. Sinds 2004 bezit de eigenaar de felbegeerde ster, maar ze heeft er geen zin meer in om nog langer ‘op stand te moeten leven’. Door de prestigieuze ster ‘komen gasten binnen met bepaalde verwachtingen’, aldus de gastvrouw van het restaurant, ‘en dat legt een druk op ons om daaraan te willen en moeten voldoen.’ Door de economische crisis haken steeds meer mensen af: ze vinden het te duur.

 

Michelin deed verwoede pogingen om de ‘oude stijl’ nog eens te mogen beoordelen, maar de eigenaar vond het welletjes: ‘We willen gewoon ons eigen ding weer gaan doen. De sfeer moet losser dan de afgelopen vijf jaar.’ Het restaurant wordt omgedoopt tot ‘Eten bij Michèl’; de eigenaar hoopt er een breder publiek mee te trekken. Het is voor het eerst dat een restaurant in Nederland vrijwillig zijn felbegeerde ster teruggeeft.

Lees ook:Amsterdam snakte ernaar – Ajax landskampioen
Lees ook:Michelin sterrenregen over Nederland
Lees ook:Afgebrand VOC schip krijgt tweede leven
Lees ook:Grote brand in uitgaansgebied Zwolle
Lees ook:Grensoverschrijdende editie van de Restaurant Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>