BankGiro Loterij steunt cultuur met 58 miljoen euro

De BankGiro Loterij heeft maandag ruim 58 miljoen euro overhandigd aan meer dan vijftig culturele instellingen in het land (2011: klik hier). Dat geldbedrag is de helft van de totale inleg van bijna 900.000 deelnemers aan de loterij. De gelukkigen zijn allemaal unieke culturele instellingen, trekken veel bezoekers uit het hele land, maar hebben vaak een regionaal karakter. Er zijn 45 instellingen, die voor langere tijd steun ontvangen. Daar komen er acht bij, die vijf jaar lang jaarlijks 200.000 euro mogen verwachten.

 

Dat zijn: Museum Beelden aan Zee in Scheveningen, het Drents Museum in Assen, het Frans Hals Museum/De Hallen in Haarlem, het Fries Museum in Leeuwarden, Museum De Fundatie in Zwolle, Museum Het Valkhof in Nijmegen, Paleis Het Loo in Apeldoorn en het Zeeuws Museum in Middelburg. Het Mauritshuis in Den Haag krijgt 2,6 miljoen euro voor uitbreiding van het museum, Museum Van Loon in Amsterdam 1 miljoen voor aankoop en restauratie van het koetshuis en de Keukenhof in Lisse 1 miljoen euro voor de restauratie van het kasteel. De Museum Plus Bus is een initiatief van zeven musea, waarmee senioren gratis twee musea op één dag kunnen bezoeken. De BankGiro Loterij ondersteunt dit project nogmaals.

Lees ook:Goed Geld Gala: genereuze bijdrage BankGiro Loterij voor culturele sector
Lees ook:BankGiro Loterij is een zegen voor musea
Lees ook:Zuiderzeemuseum Enkhuizen: samenwerking BankGiro Loterij met vijf jaar verlengd
Lees ook:BankGiro Loterij blijft EYE steunen
Lees ook:Museum de Fundatie Zwolle beleeft topjaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “BankGiro Loterij steunt cultuur met 58 miljoen euro

  1. galgenhumor

    En ik maar denken dat ik misschien OOIT een klein prijsje mag winnen niet te groot want na 454 euro krijg ik straf op mijn prijs dan krijg ik gezelschap en dat kost mij dan 29 procent.Kan beter solliciteren voor directeur van een museum. Kost mij ook geen 8 euro per maand?Banana Banana Banana

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>