Horeca laat zijn tanden zien

De omzet in de horeca is sinds het rookverbod stevig gekelderd. Veel kroegbazen zetten daarom de asbakken weer terug op de toog. In Den Bosch is vanaf maandag in vrijwel alle kroegen roken weer toegestaan. Er is meer verzet: in West Brabant, Tilburg, Rotterdam, Groningen, Enschede, Almelo en Leiden. Minister Ab Klink van Volksgezondheid dreigt streng te controleren, maar de Koninklijke Horeca Bond Nederland (KHN) schaart zich achter de café’s. De KHN dreigt de steun voor het rookverbod in te trekken, als de minister niet voor 9 december met maatregelen komt om kleine café’s financieel te helpen.


Vooral de kleine kroegen, vaak zonder personeel, dreigen het loodje te leggen, omdat die geen geld, ruimte en mankracht hebben om aparte rookruimtes te maken. Volgens de bond heeft Klink ‘onvoldoende nagedacht over de desastreuze gevolgen van het rookverbod’ en moet hij voor de kleine café’s met geld over de brug komen. Bovendien moet ook de roker een boete krijgen, niet alleen de kroegbaas en áls er dan niet gerookt mag worden, dan moet de Voedsel –en Warenautoriteit strenger controleren of iedereen zich daar dan ook aan houdt. De KHN bespreekt eind november de problemen met de minister.

Lees ook:In de ban van het rookverbod
Lees ook:Leegloop horeca door rookverbod
Lees ook:Cafés minder gezellig sinds rookverbod
Lees ook:Horeca: óf overal rookverbod, óf nergens
Lees ook:Toch rookverbod in kleine cafeetjes

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Horeca laat zijn tanden zien

  1. Pingback: Roken in klein café mag wel | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>