Musicalcabaret ‘Hera’

posterDeze week ging de musical ‘Hera, de goddelijke musical’ in première: volgens de website van het theaterbureau 'een mix van vederlicht en ernst, van Angelsaksische musical en Nederlands cabaret'. Het stuk speelt zich af in de wachtkamer van de reïncarnatiekliniek van de Griekse goden Zeus en Hera. Hera was ooit de machtigste godin van het Griekse rijk, maar is in de vergetelheid geraakt. Met deze kliniek wil ze haar comeback maken, maar Zeus is er met een andere vrouw vandoor gegaan en heeft haar na drieduizend jaar huwelijk verbitterd en alleen achtergelaten. Maar dan komt er een jongeman, die haar het hof maakt.

Vera Mann verving Loes Luca als Hera: Luca haakte af, nadat haar man plotseling was overleden. Arjan Ederveen (van de legendarische VPRO-serie ‘Theo & Thea’) verdient in het stuk zijn geld met het strippen van de doden. Waldemar Torenstra duikt als schone jongeling op en zingt voor het eerst in een theaterrol. Het script van ‘Hera’ heeft twintig jaar op de plank gelegen; de schrijvers Flip Broekman (idee en libretto) en Jan Boerstoel (teksten) en componist Martin van Dijk hadden het stuk indertijd geschreven met in hun achterhoofd Adèle Bloemendaal in de rol van Hera. Speellijst: zie website.

Lees ook:Griekse ster Arvanitaki in Carré
Lees ook:Trailer van de film ‘Zomerhitte’
Lees ook:Sinterklaasgala voor volwassenen
Lees ook:Hema de Musical in Carré
Lees ook:Musical ‘Cabaret’ terug in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>