Griekse ster Arvanitaki in Carré

ArvanitakiDe Griekse zangeres Eleftheria Arvanitaki (49)behoort in eigen land tot de grootste sterren van de afgelopen decennia. Ze zingt voor de eerste keer in nederland: dinsdag 23 september in Carré. Haar soloalbums zijn een combinatie van traditionele Griekse muziek tot westerse poprock, met teksten en instrumenten uit de Griekse traditie. Die mix bracht haar gouden en platina platen, optredens voor de paus en tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Athene.

Begin jaren tachtig stond Arvanitaki aan de basis van een revival van de traditionele rembetika, Griekse vluchtelingenliederen. In 1984 gaat ze als soloartiest verder, nadat ze jaren deel uitmaakte van de groep Opisthodromiki Kompania. Al haar cd’s worden een succes en ze scoort hit na hit. Enkele nummers van de zangeres gelden inmiddels als ‘klassiekers’ van de Griekse muziek. Dinsdag 23 september treedt ze om 20.00 uur op in theater Carré in Amsterdam. Tickets: zie website.

Lees ook:Ellen ten Damme met Cirque Stiletto II in Carré
Lees ook:Ellen ten Damme met Cirque Stiletto in Carré
Lees ook:Première Het Goede Doel in Carré afgelast
Lees ook:Joan Baez in Carré
Lees ook:Carmen terug in Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>