Vuurwerk Festival Scheveningen

IMG_20161012_145552Als iedereen vanaf de Boulevard van Scheveningen ‘de zon in de zee heeft zien zakken’, spettert vanaf 22.00 uur vuurwerk vanuit de Noordzee omhoog. Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 augustus 2008 vindt in Scheveningen de 29e editie van het Vuurwerkfestival plaats (editie 2013: klik hier). Regen zal geen spelbreker zijn: alleen als de wind boven windkracht 6 komt, wordt het afgelast. Teams uit zes landen strijden met elkaar wie het mooiste vuurwerk vertoont. Daarnaast is op de andere vrijdagen van augustus de ‘gewone’ vuurwerkserie te zien: 22 augustus vanaf een ponton tegenover het Kurhaus en 29 augustus ten noorden van de Pier. Het vuurwerk is vanaf de boulevard en het strand goed te zien. Door drukte kan de verkeerssituatie zijn gewijzigd op aanvoerwegen naar Scheveningen.

Zie ook: ‘Gaat Vuurwerkfestival door?

Donderdag wil China zich vanaf 22.00 uur revancheren na het verlies van vorig jaar, door een scala aan knaleffecten en siervuurwerk, vaak  in de voor China karakteristieke kleur rood. Een uur later toont Brazilië siervuurwerk met glittereffecten, veelal in de nationale kleuren geel en groen. Donderdag wordt het vuurwerk afgestoken ten noorden van de Pier, vrijdag en zaterdag ten zuiden van de Pier. Vrijdag begint Zuid Korea om 22.00: een nieuwkomer, maar met een lange vuurwerktraditie. Een uur later biedt Ierland een heel eigen schouwspel, met veel geluid –en lichteffecten (vulkanen!). Zaterdag moet Nederland om 22.00 uur de titel van vorig jaar verdedigen met een show vol goud en zilver, glitter, bling-bling en waterbommen. Een uur later sluit Mexico af met een show met Romeinse kaarsen als symbool voor de kleurrijke eigen historie en veel sier -en kleureffecten.

 

 

 

Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2012
Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2011
Lees ook:Internationaal Vuurwerkfestival van Scheveningen 2015
Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2014
Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2010

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vuurwerk Festival Scheveningen

  1. Pingback: Gaat het Vuurwerkfestival in Scheveningen door? | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>