Vuurwerkfestival Scheveningen 2013

Vrijdag 16, zaterdag 17, vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus 2013 vindt de 34e editie plaats van het Vuurwerkfestival Scheveningen (2014: klik hier). Teams uit acht landen steken hun vuurwerk af vanaf een ponton in zee. Op de vier dagen zijn er twee vuurwerkshows: vanaf 21.45 uur en 22.30 uur. De eerste donderdag met de teams van België en Duitsland, de dag erop Oostenrijk en China, donderdag 23 augustus Spanje en Zuid-Korea en op de slotdag Japan en Nederland. Het vuurwerk is vanaf het Scheveningse strand en de boulevard goed te zien. De weersvoorspellingen zijn goed, maar het is raadzaam van tevoren nog even de website te raadplegen. Als de wind boven windkracht 6 uitkomt, kan het vuurwerk niet doorgaan.

 

De Nederlandse wetgeving staat buitenlandse bedrijven niet toe in ons land vuurwerk af te steken: dat wordt gedaan door een erkend Nederlands bedrijf, maar 80% van de exponenten van het vuurwerk zijn afkomstig van het land dat tijdens de wedtrijs aan de beurt is, aldus de website. Naast vuurwerk is er een randprogramma met onder meer een streetdance show, een gospel koor, een jongleur en een goochelaar. Scheveningen heeft een lange traditie op vuurwerkgebied. In 1907 wordt voor het eerst melding gemaakt van een vuurwerk. Na de Tweede Wereldoorlog in 1947 maakten de donderdagavond-vuurwerken hun rentree, toen nog met ‘mechanisch vuurwerk’ op palen het strand. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van een drijvend ponton op zee als afsteekplaats. Het vuurwerk kan dit jaar voor het eerst niet alleen door een vakjury, maar ook door het publiek worden beoordeeld. Toeschouwers kunnen sms’jes sturen met de tekst VUURWERK (LAND) naar 3669. Een sms’je kost 1,50 euro. De opbrengst ervan komt ten goede aan het Zeldzame Zieken Fonds (ZZF).

Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2012
Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2014
Lees ook:Internationaal Vuurwerkfestival van Scheveningen 2015
Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2010
Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2011

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vuurwerkfestival Scheveningen 2013

  1. Remco F. Gerritsen

    Heb eens besloten dit jaar elke dag mee te maken.
    En tot nu toe goede ervaringen:)
    Op het OV na dan xD

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>