Internationaal Vuurwerkfestival van Scheveningen 2015

Vrijdag 14, zaterdag 15, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus vindt in Scheveningen de 36e editie plaats van het Internationaal  Vuurwerkfestival Scheveningen (2016: klik hier). De show trekt dagelijks zo’n 80.000 bezoekers. Teams uit acht landen strijden tegen elkaar en steken vanaf een ponton in zee hun vuurwerk af. Een jury bepaalt de winnaar. Vorig jaar werd Polen eerste en Nederland tweede. Iedere dag zijn er twee vuurwerkshows: vanaf 21.45 uur en 22.30 uur.

De eerste vrijdag tonen de teams van Polen en Duitsland wat ze waard zijn, de dag erop Japan en Korea, vrijdag 21 augustus Italië en Nederland en op de slotdag China en Spanje.  De HTM zet extra trams en bussen in. Het vuurwerk is vanaf het Scheveningse strand en de boulevard goed te zien. Volgens de organisatie gaan de vuurwerkshows ongeacht het weer ‘gegarandeerd door’.  Op de Boulevard zijn side-events en muzikale optredens op verschillende podia. Scheveningen heeft een lange traditie op vuurwerkgebied. In 1907 werd voor het eerst melding gemaakt van een vuurwerk. In 1947 maakten de donderdagavond-vuurwerken hun rentree, toen nog met ‘mechanisch vuurwerk’ op palen op het strand. Tegenwoordig wordt het vuurwerk afgestoken vanaf drijvende pontons op zee.

Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2014
Lees ook:Scheveningen: 37e Internationaal Vuurwerkfestival
Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2012
Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2013
Lees ook:Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen – vanaf vrijdag 11 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>