Turken feesten op straat: nu Oranje nog!

Gisteravond ben ik na de wedstrijd Turkije-Kroatië even naar het Mercatorplein gefietst. De wedstrijd had ik niet gezien (weinig aan gemist, bleek later) maar ik was onderweg en hoorde toeterende auto’s. Turkije had gewonnen: ik fietste nieuwsgierig om via het Mercatorplein, bij allochtone feesten hét epicentrum in Amsterdam. Vanuit alle windstreken reden auto’s toeterend daarheen en stonden uiteindelijk vast in files vol joelende fans. Zie ook: ‘Turkije-Duitsland op grote beeldschermen‘.

Mensen hingen uit raampjes en autodaken en zwaaiden met vlaggen. Het plein was één ratjetoe van door elkaar krioelende auto’s, fietsers en voetgangers. Wat op zo’n avond opvalt, is dat er amper alcohol vloeit: een groot verschil met de Oranjehype. En niemand loopt carnavalesk rond: ze hullen zich hooguit in een Turkse vlag. Maar de uitbundigheid is hetzelfde: ontroerend om te zien. Nu Oranje nog!

Lees ook:Geen kermis, maar erewacht op Dam Amsterdam
Lees ook:Amsterdam: uitgaansgebied Leidseplein gaat op de schop
Lees ook:Nieuwe fiets/voetgangerstunnel onder Amsterdam CS geopend
Lees ook:Monumentale hefbrug Waddinxveen woensdagavond weer open
Lees ook:EK Turkije-Duitsland op grote beeldschermen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>