Marijnissen werpt de handdoek in de ring

MarijnissenJan Marijnissen treedt af als fractievoorzitter van de SP: dat maakte hij dinsdag bekend. Niet direct een eropuit-item, maar hij was altijd de grote voorvechter van de kleine man met zijn (grote en) kleine geneugten, dus indirect toch weer wél. Marijnissen blijft Kamerlid, maar hij vindt de baan van fractievoorzitter te zwaar. Na vier hernia’s en vorig jaar vier maanden plat liggen, gooit hij de handdoek in de politieke ring. 

Er is nog geen nieuwe fractievoorzitter gekozen. Leden van de SP kunnen zich tot donderdag twaalf uur kandidaat stellen voor de functie. Vrijdag kiezen de Tweede Kamerleden van de SP de opvolger. Marijnissen spreekt geen voorkeur uit. Hij was 14 jaar lang het gezicht van de SP: vanaf 1994 was hij fractievoorzitter. Zijn bekendmaking heeft bij de fractie ‘enige ontzetting teweeggebracht’.

Lees ook:ANWB start online peiling kilometerheffing
Lees ook:Vogeltjes en hun fans in Apeldoorn
Lees ook:Regels koopzondagen verscherpt
Lees ook:Beleef de lente: live meekijken in vogelnesten
Lees ook:Spullen Juliana onder de hamer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>