Hoera: los fietslampje eindelijk toegestaan

IMG_20160604_173820Eindelijk is het erdoor: het losse fietslampje mág. Vanaf komend najaar mogen de lampjes op batterijen ook aan tas, jas of capuchon. Vorig jaar ontstond er gedoe over, toen de raad van commissarissen van de politie nieuwe richtlijnen wilde. De lampjes moesten aan de fiets vastzitten en iedereen met losse lampjes kon een bekeuring krijgen. Meerdere politiebonden kwamen hiertegen in het geweer en knepen op straat een oogje toe, maar dat verschilde per gemeente. De Fietsersbond, die opkomt voor de belangen van de fietsers, is er blij mee. Het was natuurlijk ook van de gekke. In een stad als Amsterdam is binnen een dag in ieder geval je achterlichtje van je fiets gesloopt. Of anders sneuvelt de lamp wel in de veel te krappe fietsenrekken.

Hébben ze een oplossing gevonden, rij je na jaren eindelijk ook eens met licht op je fiets: word je tóch op de bon geslingerd, omdat het lampje niet aan je fiets vastzit. Feit is, dat sinds die lampjes er zijn, veel minder mensen zonder licht rondfietsen. Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken liet al eens doorschemeren daar ‘eigenlijk al lang blij mee te zijn’. Minister Eurlings van Verkeer liet onderzoeken of er gevaren kleven aan de losse lampjes. In een brief aan de Tweede Kamer schreef hij donderdag, dat losse lampjes ergens op de romp vastgemaakt ‘geen noemenswaardige nadelige gevolgen hebben voor de verkeersveiligheid.’ Knipperende lichtjes blijven taboe: die vindt de minister niet veilig genoeg.

 

 

Lees ook:Bodyscan gaat er snel komen
Lees ook:Koningin en familieleden naar herdenking Apeldoorn
Lees ook:Gloeilamp eerdaags museumstuk
Lees ook:Earth Hour, een uur het licht uit
Lees ook:Groningen kan zwaardere aardbevingen verwachten dan Kamp in brief zegt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>