Bodyscan gaat er snel komen

De minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, wil dat zo snel mogelijk alle passagiers op Nederlandse luchthavens worden gecontroleerd met een bodyscan. Dat heeft een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) bevestigd. Een Kamermeerderheid is het met de minister eens: onder meer CDA, PvdA, VVD en PVV zijn positief, al hameren zeer wel op dat alleen een scan niet voldoende is. Ook lijsten met mogelijke terroristen moeten beter worden bijgehouden. Nog kleven er bezwaren aan de bodyscan, omdat daarmee dwars door de kleding heen kan worden gekeken. Dat druist in tegen de rechten van een individu, maar dat is verholpen als de controle is geautomatiseerd. Dan zit er geen persoon naar lijven te gluren, maar een machine, die ‘afgaat’ als er iets niet pluis is.

Schiphol denkt dat de Nigeriaan die vrijdag een aanslag probeerde te plegen op een vlucht naar Detroit, was gepakt als hij door een bodyscan had moeten lopen. Op dit moment worden op de luchthaven vijftien scanapparaten getest. Op korte termijn worden de passagiers op alle vluchten van en naar de Verenigde Staten  gescand. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst op een persconferentie. Op de langere termijn moeten reizigers op alle vluchten van en naar Nederland door een bodyscan voor ze op een vliegtuig kunnen stappen. Ook Duitsland overweegt scans in te voeren: ‘Als een dergelijk apparaat de rechten van het individu respecteert, heb ik er geen problemen mee’, zei de Duitse minister van Binnenlandse Zaken.

Lees ook:Oranjefans hoeven WK-finale bij Transavia niet te missen
Lees ook:Koningin en familieleden naar herdenking Apeldoorn
Lees ook:Vlag halfstok tijdens herdenking Apeldoorn
Lees ook:Wet op de zondagsrust op de helling
Lees ook:Nederlandse motorclub Satudarah verboden in Duitsland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bodyscan gaat er snel komen

  1. bodyscan

    Goede zaak nu de preventieve medische bodyscan nog toestaan in Nederland

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>