Meimaand fietsmaand

Vorig jaar werd de landelijke fietsdag voor het eerst omgezet in een fietsmaand (2012: klik hier). Dit jaar is mei het in het hele land weer fietsen geblazen tijdens Meimaand Fietsmaand. Zo’n 200 unieke fietsroutes moeten meer dan 150.000 fietsers van alle niveau’s verleiden om aan de maand deel te nemen. Uit Den Haag kwam al het berheugende bericht, dat de politie niet moeilijk meer doet bij loszittende fietslampjes, áls er maar verlichting is. Door de brede samenwerking van verschillende fietserorganisaties wordt een breed publiek bereikt. Iedere provincie stippelt eige nfiets routes uit. Daarnaast zijn er een aantal ‘aanhaakmomenten’:


De Ronde van Nederland van het Landelijk Fiets Platform: een route langs de Noordzee -en de Waddenkust en het oosten en zuiden van het land. De 1200 km is ideaal vooreen fietsvakantie, maar kan ook opgeknipt worden in losse dagtochtjes.

  

Bijzondere fietstochten van Staatsbosbeheer.


Speciale fiets –en wandelroutes van de Vrienden van het Platteland op maandag 12 mei tijdens de Campina Open Boerderijdag: Kromme Rijnstreek, Rondom Oisterwijk en Buitengebied van Breda.

Fietsroutes van de ANWB.

Meer informatie over leuke fietstochten is te vinden op lekkerweg. Alles over fietsen en wat ermee samenhangt biedt de website van de fietsersbond.   

Lees ook:Meimaand Fietsmaand
Lees ook:Amsterdam puilt uit van fietsers
Lees ook:Heel Nederland Fietst
Lees ook:Hoera: los fietslampje eindelijk toegestaan
Lees ook:Honderden bewoners torenflat Tilburg winnen fiets, maar kunnen hem niet kwijt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>