Groot alarm in Kampen door enorme brand

download (5)In Kampen is groot alarm geslagen door een enorme brand bij een schroothandel. Om inwoners te alarmeren, is het luchtalarm afgegaan en er is een NL-alertbericht rondgestuurd. De brandweer onderzoekt op dit moment of er schadelijke stoffen vrijkomen in de rook. Update: het gaat om blauwzuurgas, een giftige, reukloze stof die gezondheidsklachten kan veroorzaken. Bewoners moeten hun deuren en ramen gesloten houden en ventilatiesystemen uitzetten.

Het gaat om een voorzorgsmaatregel, omdat nog niet duidelijk is of er gevaarlijke stoffen in de door de brand veroorzaakte rook zitten. De brand woedt op het industrieterrein Haatland, maar de rookpluim trekt precies over het centrum van Kampen. Er zijn geen gewonden gevallen. Er zijn nog geen evacuaties, al wordt daar op dit moment wel over gesproken. Van paniek onder inwoners is geen sprake, meldt de Telegraaf. De gemeente Kampen heeft een telefoonnummer voor vragen opengesteld: 038-3392718. Burgemeester Koelewijn was voor een afspraak buiten Kampen, maar komt terug naar zijn stad om zijn taak als voorzitter van het ingestelde crisisteam te vervullen.

Lees ook:Grote brand in laboratorium Rotterdam
Lees ook:Grote brand chemiebedrijf Westelijk Havengebied Amsterdam
Lees ook:Brand in trein tussen Breukelen en Abcoude
Lees ook:Dikke rookwolk door brand in Wormerveer
Lees ook:Grote brand in Rotterdam: 17 mensen moesten hun huis uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>