Grote brand chemiebedrijf Westelijk Havengebied Amsterdam

In het Westelijk Havengebied in Amsterdam is rond 12.00 uur een grote brand uitgebroken in een chemisch opslagbedrijf. Het bedrijf Diergaarde Chemical Storage doet in opslag, transport en douaneafhandeling van gevaarlijke stoffen, maar het is nog niet duidelijk of die ook in de brandende loods liggen opgeslagen. Een enorme zwarte rookkolom is tot 20 kilometer verderop te zien en vlammen van 20-25 meter hoog komen uit het dak van het gebouw.

 

Volgens ooggetuigen deden zich explosies voor en waren er flinke stekvlammen te zien. De wind staat oostzuidoost: de rookpluim zou daardoor in de richting Velzen Beverwijk drijven, maar de wind zou vanmiddag gaan draaien. Het is nog niet duidelijk of er een gevaarlijke giftige stoffen de lucht inkomen, maar ‘inademen van die zwarte rook kan nooit gezond zijn’, aldus een reporter op het NOS journaal. Over de oorzaak is nog niks  te zeggen. Volgens een medewerker zijn er geen gewonden gevallen.

Lees ook:Grote brand in laboratorium Rotterdam
Lees ook:Groot alarm na vondst mosterdgas in Ede
Lees ook:Groot alarm in Kampen door enorme brand
Lees ook:Groot alarm door megabrand chemisch bedrijf Moerdijk
Lees ook:Dode bij grote brand in binnenstad Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>