Pasen: mooi weer en veel toeristen

Het wordt mooi weer met Pasen en het wordt druk (2017: klik hier). Volgens het KNMI lopen de temperaturen na een dip tot en met vrijdag op naar waarden boven het langjarig gemiddelde, al is er wel een kleine kans op een bui. Er worden zo’n 900.000 buitenlandse toeristen verwacht, 150.000 meer dan vorig jaar. Dat meldt het NBTC Holland Marketing. Volgens het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen) gaan er 600.000 Nederlanders op een korte paasvakantie, dat is ook 150.000 meer dan vorig jaar.

Ruim de helft gaat op vakantie in eigen land, de rest gaat vooral naar België en Duitsland. In eigen land gaan ze vooral naar vakantiebungalows of kamperen. Van de buitenlanders komt 65 procent uit Duitsland en 25 procent uit België. De toename van het aantal vakantiegangers is te danken aan de goede weersverwachtingen, het feit dat Pasen dit jaar laat valt en het toegenomen vertrouwen in de economie. Als het weer inderdaad beter wordt, zal het aantal lastminute boekingen waarschijnlijk nog meer stijgen, zoals bij campings. De ANWB verwacht vooral op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag veel files op de weg.

Lees ook:Bijna miljoen bezoekers uit buitenland tijdens paasweekend
Lees ook:Nederland populair bij buitenlandse toeristen
Lees ook:Herfstvakantie onverminderd populair – 700.000 Nederlanders eropuit in eigen land
Lees ook:Steeds minder Nederlands geld in de portemonnee
Lees ook:Veel files op de weg tijdens Pasen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>