Herfstvakantie onverminderd populair – 700.000 Nederlanders eropuit in eigen land

De herfstvakantie is onverminderd populair. In het noorden hebben de scholen vrij van zaterdag 11 tot en met 19 oktober, de rest van het land van 18 tot en met 25 oktober. NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie gaan. Ruim 700.000 Nederlanders brengen deze korte  vakantie door in eigen land, circa 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland. Zowel het aantal vakanties als de verdeling naar binnen- en buitenland zijn gelijk aan voorgaande jaren (bron: persbericht).

Bij een herfstvakantie in Nederland zijn met name de (luxere) bungalows populair als verblijf. Ruim veertig procent van de binnenlandse vakanties wordt daarin doorgebracht. Wandelen en fietsen zijn de meest ondernomen activiteiten tijdens de herfstvakantie. Daarnaast is een bezoek aan een museum of attractiepark populair. Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. De buurlanden België en Duitsland zijn het meest in trek. Voor een korte zonvakantie zijn Spanje en Turkije populair.

Lees ook:Weer minder Nederlanders op vakantie in 2014
Lees ook:Ondanks crisis gewoon op vakantie
Lees ook:Herfstvakantie begint met drukke avondspits
Lees ook:Run op binnenlandse last minutes
Lees ook:Uitgerekend in herfstvakantie veel werk aan spoor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>