Centrum Wijk bij Duurstede nog onveilig

download (1)Zondagmiddag raasde een windhoos dwars door Wijk bij Duurstede. De tornado trok in een strook van twee kilometer lang en zestig meter breed een spoor van vernieling en verdween even snel als hij was gekomen. Het duurde maar een seconde of tien. maar daarbij vloog van alles in de lucht. De uren daarna werd duidelijk hoe groot de ravage was. De toegangswegen werden afgezet, om ramptoeristen tegen te houden en bewoners werd aangeraden zoveel mogelijk binnen te blijven. De dag erop is de binnenstad nog steeds onveilig.

Er zijn nog steeds straten afgesloten, omdat er nog takken, dakpannen, glas en lantarenpalen kunnen vallen. Bedrijventerrein Broekweg ziet eruit als ‘een soort rampgebied’, zei een medewerker van een van de bedrijven. De brandweer raadt mensen dringend af om zelf het dak op te gaan om de schade te kunnen herstellen. Ook adviseert de brandweer om rookgaskanalen van de cv te controleren. Als het pijpje op het dak is losgeraakt, moet de verwarming uit en moet er een installateur aan te pas komen. De hulpverlening kwam zondag snel op gang, aldus de burgemeester. Al gauw waren er meer dan honderd man op de been en buren, vrienden en familie helpen elkaar. Hulpdiensten en bewoners hebben ‘in grote saaamhorigheid’  samengewerkt om het stadje weer veilig te krijgen.

Lees ook:Euroborg en FC Groningen: brand -en imagoschade
Lees ook:Zeer grote brand in natuurgebied Chaamse bossen
Lees ook:Brand meester in duinen Schoorl
Lees ook:Bewoners ontruimde flat Rotterdam nog niet naar huis
Lees ook:Blikseminslag richt ravage aan in recreatiepark

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>