Euroborg en FC Groningen: brand -en imagoschade

Het voetbalstadion Euroborg in Groningen wordt zo snel mogelijk weer opgelapt. FC Groningen wil aanstaande woensdag zelfs het deel van de tribune weer opengesteld zien, waar zondag brand uitbrak. ‘We werken met man en macht aan het herstel’, zegt een woordvoerder van de voetbalclub. Woensdag wordt het duel met Ajax gespeeld, dat zondag werd afgelast door brandjes en rookontwikkeling op de Noordtribune. ‘We moeten in staat zijn de boel te herstellen, zodat woensdag net zoveel toeschouwers naar binnen kunnen als gewoonlijk’, aldus de woordvoerder.

 

Is de schade in het stadion nog wel te overzien, de geleden imagoschade is dat niet. Directeur Hans Nijland van FC Groningen: ‘Dat willen we snel wegpoetsen en daar beginnen we woensdag mee. Die avond ontvangt Groningen Ajax weer, maar dan om te voetballen. We willen dat woensdag een compleet andere sfeer heerst dan afgelopen zondag.’ Welke maatregelen er komen, is nog niet bekend. De directeur raadt in ieder geval de fans af om in anti Ajaxshirts naar de wedstrijd te komen. De fans willen snel met de club overleggen hoe zoiets in de toekomst kan worden voorkomen.

Lees ook:Wedstrijd FC Groningen – FC Twente afgelast
Lees ook:Groningen wint Bekerfinale in de Kuip
Lees ook:Nooit meer wc-rollen mee in voetbalstadion
Lees ook:Gratis naar Ajax – FC Utrecht
Lees ook:Huldiging Ajax eindigt in opgefokte sfeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>