Harley-protest Amsterdam zonder problemen

Zondag kwamen honderden motorrijders naar het Waterlooplein in Amsterdam om te protesteren tegen het recentelijk afblazen van de ene na de andere Harleydag. Uit angst voor rellen tussen de twee motorclubs Hells Angels en Satudarah werden Harleydagen afgelast in onder meer Arnhem, Breda en Tilburg. Circa 800 bikers kwamen op het Waterlooplein bijeen.

Leden van Satudarah werden bij de Utrechtsebrug tegengehouden, die daar vanaf de A2 de stad wilde binnenrijden. Na controle mochten er 20 van de 150 door, omdat er op het plein eenzelfde aantal Angels was. Daar schudden leden van beide clubs elkaar de hand. Om vijf uur was het plein grotendeels leeg. De gemeente sprak van een rustig verlopen dag en er zijn geen arrestaties verricht. Onlangs zei een woordvoerder van de Hells Angels dat er geen sprake is van een oorlog tussen beide motorclubs of mogelijke confrontaties en noemde de recente afgelastingen ‘belachelijk’.

Lees ook:Harley-dag Arnhem afgelast
Lees ook:Harleydag Tilburg afgelast
Lees ook:Harleydag Gouda na twee jaar terug van weggeweest
Lees ook:Nederlandse motorclub Satudarah verboden in Duitsland
Lees ook:Grote politiemacht op de been tijdens protest Pegida en tegendemonstratie in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>