Harley-dag Arnhem afgelast

De jaarlijkse Harley Davidson dag in Arnhem op zondag 28 mei 2011 gaat niet door, omdat de gemeente bang is dat rivaliserende motorclubs met elkaar op de vuist gaan. De politie acht de kans groot dat de motorclubs Hells Angels en Saturdarah op de motordag af zullen komen om in Arnhem met elkaar op de vuist te gaan. Burgemeester Krikke van Arnhem nam ze de dreiging uiterst serieus; daarom heeft de gemeente besloten de vergunning voor het evenement in te trekken: ‘De veiligheid van de bezoekers heeft echt de hoogste prioriteit’, aldus Krikke. 

 

Jaarlijks komen er zo’n dertigduizend bezoekers op de dag af. Dit jaar was de twintigste editie gepland. Er zouden circa viersuizend Harleys door het centrum rijden.  De Saturdah is in de jaren negentig opgericht en heeft inmiddels meer afdelingen dan de rivaliserende Hells Angels. Er waren vorig jaar ook geruchten dat de twee clubs naar Arnhem zouden gaan.

Lees ook:Harley-protest Amsterdam zonder problemen
Lees ook:Harleydag Gouda na twee jaar terug van weggeweest
Lees ook:Chopperdag Alphen gaat niet door
Lees ook:Kickboksgala voorlopig taboe in Hoorn
Lees ook:Harleydag Tilburg afgelast

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Harley-dag Arnhem afgelast

  1. waus

    tjonge de naam satudarah was wel een hele moeilijke om te tikken pfffffffffff.

      /   Reply  / 
  2. Donsje

    Vorig jaar was die ‘dreiging’ er ook. Er is toen niets gebeurd, net als alle voorgaande jaren. Het lijkt mij dat de 2 genoemde bendes geen Harleydag nodig hebben om elkaar te lijf te gaan. Ik zie leden van beide groepen op verschillende Harleydagen en merk, als buitenstaander, niet dat ze elkaar het liefst ter plekke de strot willen afbijten. Mocht het onverhoopt wél zo zijn dat de 2 groepen gepland hadden om elkaar zondag in Arnhem te lijf te gaan, dan worden ze bedankt. 4000 HD-rijders. de 30.000 bezoekers en de horeca van Arnhem lopen een leuke en succesvolle dag mis. De organisatie heeft zich maanden voor niks in het zweet gewerkt. Doodzonde.

      /   Reply  / 
  3. erik

    die 2 clubs kom je al jaren beide tegen.ook in breda de grootste harleydag(die ook niet doorgaat).er gebeurt helemaal niks.
    jammer hoor

      /   Reply  / 
  4. Krimpenaar

    wat een lul verhaal, die 2 clubs werken samen. Als men een club wilt oprichten moeten ze eerst bij die 2 zijn om toestemming te krijgen. Hun zijn niet gewaagd aan elkaar, ze werken vaak genoeg samen.

      /   Reply  / 
    1. waus

      werkten samen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!………..krimpenaar.
      ksi dat je er heel veel verstand van hebt?????

        /   Reply  / 
      1. honda

        tuurlijk werken ze samen. Hells angles voorzitter is moluks en satu darah is van oorsprong moluks maar bestaat uit nu 0% nederlanders.

        het om die andere MC s die ook aanwezig zijn uit duitsland

          /   Reply  / 
        1. honda

          duh 60%

            /   Reply  / 
  5. Jose

    Zielig dit! Krikke zou nu toch wel moeten weten dat het bullshit is. Of is ze zelf bang voor Harley rijders? Weer een leuke dag naar de maan. Last het voetbal ook maar af en wat te denken van Rio aan de Rijn? Was vorig jaar nu ook niet bepaald zonder trubbels! Krikke BEDANKT

      /   Reply  / 
  6. Lian

    Hallo Jose,
    Ben ‘t met P.Krikke eens.
    Heb je wel eens zo’n vechtpartij meegemaakt waar de hellsangels bij betrokken zijn?
    Ik [per ongeluk] wel en ik moet je zeggen dit was bloederig en erg traumatisch wat ik niemand toewens.
    Helaas voor de Harleydag!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>