Sail zorgt voor topdrukte in Amsterdam

IMG_20160505_144105Sail 2010 in Amsterdam stevent af op een groot succes. Donderdag kwamen zo’n 300.000 mensen af op de Parade of Sail: de spectaculaire intocht van Tall Ships, begeleid door een armada van boten en bootjes, van IJmuiden naar Amsterdam (2015: klik hier). Vrijdag kwamen er 350.000 bezoekers, zaterdag verwacht de politie een half miljoen bezoekers. Vrijdagavond was het erg druk op het IJ en kwamen een aantal bootjes vast te zitten. Het vuurwerk, waar bootjes op het water en mensen aan de kant massaal op afkwamen, verliep niet zonder slag of stoot.

Het kostte de waterpolitie veel moeite om alle boten op een veilige afstand van het vuurwerk te krijgen. Vanwege de veiligheid moeten bootjes minimaal 300 meter van het ponton liggen, waarvandaan vuurwerk wordt afgeschoten. Aanvankelijk leek het vuurwerk op een fiasco uit te lopen: na een aantal vuurpijlen en een serie sissende losse flodders lag het spektakel minstens een kwartier stil, maar uiteindelijk knalde er een spectaculair vuurwerk de hemel in. Ook zaterdag en zondag eindigt de dag met vuurwerk vanuit de IJ-haven (vanaf circa 22.00 uur). De politie verwacht zaterdag veel bezoekers op het water, omdat dan naast Sail ook het Prinsengrachtconcert plaatsvindt. Het varende publiek krijgt aanwijzingen via lichtkranten en Twitter.

Lees ook:Verkoop vuurwerk tot Oudejaar
Lees ook:SAIL Thank You Parade op zondag 23 augustus
Lees ook:Geweldige stemming tijdens Parade of SAIL
Lees ook:Sail Kampen trekt tweehonderdduizend bezoekers
Lees ook:Tall Ships op weg naar Sail Den Helder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>