Treinbotsing Gouda legt treinverkeer lam

In de buurt van  Gouda zijn zaterdagochtend twee treinen op elkaar gebotst: de Thalys van Parijs naar Amsterdam en de intercity van Den Haag naar Groningen. Er zijn geen gewonden, maar het treinverkeer ligt volkomen lam. Over de oorzaak is nog niets bekend; beide treinen zijn naast de rails terechtgekomen. De NS zegt dat de vertraging meer dan een uur bedraagt en weet nog niet hoe lang de spoorbaan bij Gouda onbruikbaar is. Dit stuk spoor is één van de drukste van Nederland en verbindt Den Haag en Rotterdam met Utrecht.

Ook de sprinter van Amsterdam naar Rotterdam rijdt hierlangs. De Thalys rijdt normaal van Rotterdam via Den Haag naar Amsterdam, maar heeft dit weekend een andere route, omdat er tussen Den Haag en Rotterdam aan het spoor wordt gewerkt. Alle treinen (ook de Thalys) werden omgeleid via Gouda. Reizigers van Utrecht naar Den Haag moeten omreizen via Schiphol; van Utrecht naar Rotterdam via Den Bosch.

Lees ook:Treinverkeer bij Utrecht ernstig ontregeld
Lees ook:Treinverkeer bij Utrecht tot eind maart ontregeld
Lees ook:Sneeuwoverlast treft westen van Nederland
Lees ook:Nieuwe dienstregeling NS loopt naar behoren
Lees ook:Tot morgen geen treinen Zwolle-Amersfoort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>