Sneeuwoverlast treft westen van Nederland

Automobilisten, treinen en vliegverkeer hebben vandaag veel last van de sneeuw. De ANWB meldt dat er tot nu toe geen grote ongelukken zijn gebeurd. Het is rustig op de weg en er is veel gestrooid. Het KNMI verwacht vanavond nog meer sneeuw, die kan gaan overgaan in regen en ijzel.  Op Schiphol is 40 procent van de vertrekkende vluchten geannuleerd en tientallen vertraagd.

 

Reizigers moeten de hele dag rekening houden met vertragingen of annuleringen. Het openbaar vervoer in Amsterdam heeft veel last van de sneeuw. Veel trams kunnen niet doorrijden omdat wissels door de sneeuw verstopt zijn geraakt en ook het busverkeer heeft problemen. De meeste lijnen zijn ingekort. De kans bestaat dat bussen later op de dag niet meer de weg op kunnen, met name in landelijke gebieden waar vanavond niet (meer) wordt gestrooid. Ook in Den Haag hebben de trams veel last van de sneeuw. Het spoor kampt in het westen en het oosten door de sneeuwval met wisselstoringen. Op Utrecht CS rijden nauwelijks nog treinen en is het druk met wachtende reizigers. Oorzaak zijn bevroren wissels en uitgevallen treinen. Een paar stoptreinen zouden nog rijden, maar veel intercity’s naar grote steden staan stil. Her en der staan defecte treinen stil op het spoor. ‘Door diverse storingen rijden er minder treinen van en naar Eindhoven, Schiphol, Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Den Bosch, Rotterdam Centraal en Amersfoort’, meldt de site van ProRail.

Lees ook:Treinverkeer Randstad een puinhoop
Lees ook:Treinverkeer tot 17 april deels stil van en naar Den Bosch
Lees ook:Nog steeds puinhoop op het spoor
Lees ook:Dooi zet door – treinverkeer op orde
Lees ook:Extreem weer op komst

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Sneeuwoverlast treft westen van Nederland

 1. Marja

  Ivm werkzaamheden wil ik graag weten wanneer het concert van het Kleijnkoor is. Ik kan het helaas nog steeds niet vinden. De datum moet nu toch wel bekend zijn? Ik denk dat meer mensen op die info wachten.

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   Vreemde plek om deze vraag te stellen: een vraag over een concert bij een bericht over sneeuwoverlast. U kunt beter de website van het koor raadplegen: http://www.kleijnkoor.nl/

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>