Bloemendaal in Top10 Europese feeststranden

Feestbeesten uit de hoofdstad wisten het natuurlijk al jaren: het strand van Bloemendaal aan Zee is hot. Gaat de grote massa naar Zandvoort: de fijnproevers zoekt het een stukje noordelijker, op het strand van Bloemendaal. Het Britse dagblad The Times heeft de badplaats op de Top10 gezet van beste Europese feeststranden. Vanwege de mix van strandbars, restaurants en clubs staat Bloemendaal in het rijtje tussen stranden op de Spaanse eilanden Mallorca en Ibiza, het Italiaanse Rimini,  Gotland (het grootste van de duizenden Zweedse eilanden), het Deense Halvandet, Mykonos, het Kroatische eiland Hvar, het Franse Ramatuelle (Saint Tropez), standsstranden in Berlijn en het Franse Biarritz. 

 

“Het dorp aan zee was ooit een rustige familiebestemming’, aldus The Times, ‘maar de laatste tien jaar kwam er leven in de brouwerij, vooral in de weekends.’ Komen nu al die Britten nu ook naar Bloemendaal? De Amsterdamse wallen zijn de laatste jaren ronduit verpest door lallend en brallend Engels gespuis. Comazuipende en kotsende Engelse toeristen zijn in menig badplaats niet bepaald geliefd (al geldt dat ook voor veel Nederlandse toeristen).

Lees ook:Adèle Bloemendaal (84) overleden
Lees ook:Scheveningen-Zandvoort Marathon – de enige kustmarathon van Nederland
Lees ook:Verkeerschaos Scheveningen – ANWB: kom niet met de auto
Lees ook:Opera aan Zee in Noordwijk – 10 t/m 19 juni
Lees ook:Pier van Scheveningen gaat in 2015 weer open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>