Rukwinden domper CSI Salland

Harde rukwinden hebben vanochtend het CSI Salland danig verstoord, een internationaal paardenconcours in het Overijsselse Mariënheem. Een grote tent met zestig paardenstallen werd door rukwinden uit de grond getrokken en waaide over een andere tent met stallen. In alle stallen in de weggewaaide tent stond een (peperduur) paard. Die raakten in paniek. Enkele dieren wisten los te breken en renden hert terrein over. 

De paniek was groot. De eerste wedstrijd van het concours was net begonnen. Gelukkig zijn alle dieren snel gevangen, aldus Wendy Scholten van het parcours.  Er zijn geen gewonden gevallen en er zijn ook geen paarden geblesseerd. Ook springruiter Jeroen Dubbeldam is met een aantal paarden en verzorgers van de partij. ‘Het concours is voor vandaag afgelast, maar het valt mee’, aldus Dubbeldam. De ruiters willen vrijdag gewoon weer starten. Het CSI duurt tot en met zondag 8 oktober. ScholtenL Veel paarden worden nu opgevangen in tallen in de buurt. We gaan de ravage opruimen en kopen morgen weer van start te gaan, mogelijk met een aangepast programma.’

Lees ook:CSI Salland verplaatst naar oktober
Lees ook:Giraffen luisteren opnieuw naar top-2000
Lees ook:Paarden topsport op Hippisch Hengelo
Lees ook:Dieren Safaripark Beekse Bergen houden hoofd koel
Lees ook:Publieksfavoriet ‘Geen paniek!’ langer te zien in DeLaMar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>