Code rood in Brabant en Zeeland: groot brandgevaar

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De brandweer heeft code rood afgegeven voor de provincies Brabant en Limburg. Dat betekent dat een natuurbrand zich daar snel en onvoorspelbaar kan ontwikkelen. In een groot deel van het land geldt code oranje: dat betekent dat er een reeële kans bestaat op natuurbranden. Vooral donderdag kan het heet worden, vrijdag is de ergste hitte voorbij. Vanaf zondag kan het opnieuw warmer worden.

In Noord-Brabant zijn veel bosrijke gebieden en in Zeeland zijn er vooral bossen op Schouwen-Duiveland e nWalcheren, waar ook veel campings zijn. In natuurgebieden mag geen vuur worden gemaakt, ook geen vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk. Roken in kwetsbare gebieden wordt afgeraden. Het publiek wordt gevraagd extra alert te zijn en verdachte situatie te melden bij de hulpdiensten of de terreineigenaar.

Lees ook:Code Rood ook in Utrecht en het Gooi
Lees ook:Groot brandgevaar op de Veluwe
Lees ook:Brandgevaar code rood in Noord-Brabant
Lees ook:VVV Zeeland introduceert nieuwe themaroute Lekker Schouwen-Duiveland
Lees ook:Regenval maakt einde aan code rood

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>