Code Rood ook in Utrecht en het Gooi

@Erik Feenstra

Na het noorden en midden van Limburg, het noordoosten van Noord-Brabant en het Noord-Hollandse Gooi is nu ook in de provincie Utrecht Code Rood van kracht. Dat betekent zeer groot brandgevaar, omdat het extreem droog is in de natuurgebieden, bossen en heides, meldt de site natuurbrandgevaar. Daarom is er een stookverbod van tuinafval en zijn roken, barbecuen en andere vormen van open vuur verboden. Sommige natuurgebieden zijn afgesloten voor het publiek.

 

De brandweer is zeer waakzaam en rukt met groot materieel uit, als er brand uitbreekt. Verkenningsvliegtuigen controleren de natuurgebieden. In de provincies Gelderland en Overijssel is de Code Oranje van kracht: groot gevaar. Ook hier geldt open vuren, roken in de natuur en verbranden van tuinafval verboden. De provincie Drenthe staat al dagenlang als grijs gebied op de kaart: daar zijn geen gegevens van bekend. Een paar dagen geleden dacht de provincie er nog stevig over na om paasvuren te verbieden.

Lees ook:Groot brandgevaar op de Veluwe
Lees ook:Regenval maakt einde aan code rood
Lees ook:Code rood voor natuurbranden in Overijssel, Gelderland en Zeeland
Lees ook:Brandgevaar code rood in Noord-Brabant
Lees ook:Droogte mogelijk spelbreker paasvuren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>