Hitteplan van kracht in groot deel van Nederland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het nationale hitteplan geactiveerd. Vooral ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en kinderen zijn kwetsbaar. Bij een nationaal hitteplan krijgen zorginstellingen en artsen het bericht extra op te letten, aldus een woordvoerder van het RIVM.

Zie ook: Deze week mogelijk hittegolf

Het RIVM adviseert: voldoende drinken, dunne kleding dragen, in de schaduw blijven, zonnebrandcrème gebruiken, lichamelijk inspanning in de middag beperken, de woning koel houden en opletten op mensen in de omgeving die zorg nodig hebben. Waterijsjes, een koude douche en een koud voetenbad kunnen helpen. En last but not least: hou huisdieren koel. Het KNMI heeft voor Overijssel, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland , Zeeland, Noord-Brabant en Limburg code gel afgegeven. Zondag was het in een groot deel van het land boven de 27 graden en de komende dagen zal dat zeker in het zuiden ook zo zijn. Maandagochtend was het rond 10.00 uur op het strand van Wijk aan Zee al 27 graden en in Hoek van Holland 26 graden.

Lees ook:Dinsdag treedt Nationaal Hitteplan in werking
Lees ook:Zomer begint met warmste dag van het jaar
Lees ook:Woensdag 20 juli: eerste tropische dag van 2016
Lees ook:Nationaal hitteplan in werking
Lees ook:KNMI waarschuwt voor noodweer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>