Deze week mogelijk hittegolf in zuiden van Nederland

Het zuiden van het land krijgt deze week mogelijk te maken met een hittegolf. Maandag wordt het op veel plaatsen in het binnenland 30 graden en 33 graden in het uiterste zuiden. De kans is groot dat die hoge temperaturen ook dinsdag, woensdag en donderdag worden gehaald. Donderdag zou dan sprake zijn van een hittegolf in het zuiden.

Zie ook: Hitteplan van kracht

Voor en hittegolf moet het vijf dagen achtereen minstens 25 graden zijn en op drie van die vijf dagen minstens 30 graden. Voor een officiële tropische dag moet het in De Bilt 30 graden worden. Op 27 mei was de eerste tropische dag van het jaar in ons land een feit. In het noorden wordt het maandag iets koeler, door wind uit het noorden en het koude water van de Noordzee.

Lees ook:Hittegolf op komst
Lees ook:Juli begint tropisch warm
Lees ook:Dit weekend kans op hittegolf
Lees ook:Nationaal hitteplan in werking
Lees ook:Woensdag 20 juli: eerste tropische dag van 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>